Den lille og meget tillidsfulde Spurveugle lod sig betragte i Alnarp Slotspark lidt nord for Malmö i en god uges tid i slutningen af november 2018.

Uglen lever og yngler normalt i det nordlige Skandinavien og kommer kun sydpå og overvintrer, når der enten er blevt født mange nye ugler eller når musebestanden i nord er meget lille. En sådan invasion blev sidst set i Danmark i 2011 og selvom der er set flere Spurveugler i Skåne i år, er der ikke noget der endnu tyder på en invasion i Danmark.

Uglen var en fantastisk musefanger og når den fik fat i flere mus end den kunne spise, blev de oplagret i et eller flere forladte redehuller.

Spurveuglen er relativ let at fotografere, når den først er opdaget. Man kan komme ganske tæt på den uden at den flygter og i Alnarpsparken oplevede vi også at den dykkede ned og fangede en mus ca. en meter fra den nærmeste fotograf.

Fantastisk at opleve den lille ugle, når den 100 % koncentreret lytter efter mus og pludseligt lynhurtigt kaster sig mod skovbunden. I alle tilfælde den dag jeg var tilskuer fik den fanget en mus, når den forsøgte på det.

Klik på billederne for at se dem i større format.

Slettet: