De to Jærvhvalpe dukkede pludseligt op foran mig, da jeg på en vandretur havde forvildet mig væk fra stien i et stejlt område omkring Dovrefjell i Norge.

Et kort øjeblik reagerede de ikke på mig og jeg fik lige tid nok til at få taget Powershot G9’en op af bæltetasken og fyre et par skud fra hoften inden de pilede ned i hulen igen. Pludseligt var den irriterende tur i et ufremkommeligt og svært terræn blevet meget sjovere.

Ud af øjenkrogen så jeg et mørkt, lavt og bredbaget dyr bevæge sig væk. Antagelig moderen, men et øjeblik spekulerede jeg bekymret på om jeg havde fejlbestemt et par bjørneunger og måske skulle se at komme væk i en fart. Med godt 30 kg. på ryggen bevæger man sig dog ikke særlig hurtigt i stejlt bøvlet terræn. Så jeg blev stående og fik mine billeder.

Ville gerne have haft et bedre kamera og et teleobjektiv i situationen, men begge dele ville ligge omme i rygsækken og næppe være kommet frem før hvalpene var forsvundet.